Banner Prometej
11. Julij 2022

Otroški natečaj »Skrbim za svoje zdravje«

Ljubljana (MOREL)- Slovensko farmacevtsko društvo je v sodelovanju z Lekarniško zbornico Slovenije pripravilo otroški natečaj Skrbim za svoje zdravje. »To poletje vabimo otroke, da sodelujejo na natečaju in oblikujejo risbe na temo, kako skrbeti za svoje zdravje. Format in način risanja sta prosta, otroci lahko ustvarjajo z barvicami, voščenkami ali drugimi pripomočki po izbiri,« je dodala predsednica Sekcije farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu Maša Koritnik Zadravec.

Risbe lahko oddate v lekarnah osebno ali jih pošljete po pošti na naslov: Slovensko farmacevtsko društvo, Dunajska cesta 184a, 1000 Ljubljana. Rok za oddajo del je do vključno torka, 13. septembra 2022. Najbolj izvirne risbe bodo soustvarjale tudi novoletno voščilnico Slovenskega farmacevtskega društva.

Pred dnevom slovenskih lekarn, ki ga obeležujemo v ponedeljek, 26. septembra, želijo lekarniški farmacevti z natečajem najmlajše člane družbe ozavestiti, kako pomembni so gibanje, zdrava prehrana in na splošno zdrav življenjski slog. »Namen je vsem vrtčevskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole približati skrb za svoje zdravje. Dejstvo je, da je veliko otrok tudi bolnih, zato želimo z natečajem spodbuditi zavedanje, da zdravje ni samoumevno, ampak ga moramo vsakodnevno negovati,« je poudarila predsednica Lekarniške zbornice Slovenije Darja Potočnik Benčič, (konec)

Banner ViVis